image for tech_bg2.jpg article
Hvordan virker det


More Articles...

Fysisk begrænsning for vand
Hvordan man skifter kølervæske til Evans Coolants
Kemisk begrænsning for vand
KTM motorcykel - konvertering
Spørgsmål og svar

Vand er et fantastisk middel til at køle med, så længe det er i flydende form, men når det forvandles til damp, har det næsten ingen kapacitet til at lede varme væk / køle. Evans vandfri kølervæske er overlegent, når det gælder om at lede varme væk i motorer, fordi det forbliver i flydende form til over 180°C. Denne artikel fremhæver fordelene ved et højere kogepunkt.

Inde i motorens kølersystem findes de varmeste overflader, der hvor væggene er lige ved siden af forbrændingskammeret, specifikt cylindervæggene og topstykkerne. Ved disse 'hotspots' er det mere sandsynligt, at vand fordamper og derved ikke kan køle. Dette skaber tab af ydeevene og unødvendig skade på systemet  (se fysiske grænser for vand). Når kølervæsken fejler på denne måde, bliver motoren varmere, hvilket skaber flere 'hotspots' og mere damp.

Evans vandfri kølervæske koger ikke ved disse 'hotspots', hvilket betyder at en effektiv køling opretholdes, selv når motoren kører under ekstreme forhold. Når vand bliver til damp, belaster det kølersystemet, slangerne og andre komponenter. Det højere kogepunkt, som Evans Vandfri Kølervæske har, gør, at der er 75% mindre tryk, hvilket betyder mindre belastning af kølersystemet. 

Vand indeholder Oxygen(ilt), som skaber korrosion og tillader elektrolytisk aktivitet, hvilket skader motorens metaller yderligere (se Kemiske begrænsninger af vand). Evans vandfri kølervæsker forhindrer korrosion og elektrolytisk aktivitet, hvilket forlænger motorens levetid markant.